Ledig boliger og hytter i og utenfor Marka

 

Det er viktig for Løvenskiold-Vækerø å bevare den unike bygningsmassen som finnes i og rundt marka. Den forteller en viktig del av historien, og er verdifull kulturhistorie som vi ønsker å ta vare på.

Vårt mål er at bygningene skal beholdes mest mulig intakte, opprinnelige og velholdte.

Vi leier ut ca. 200 hytter og koier til fritidsformål. Ca. 200 hus og leiligheter leies ut til boliger. Av disse er 25 tradisjonelle markaplasser. De fleste bygningene er bygget mellom 1800-tallet og ca. 1950. Flere av plassene i marka har imidlertid røtter helt tilbake til innvandringen fra Finland på 1600-tallet.

Den gamle bygningsmassen trenger mye vedlikehold. Vi legger vekt på at vedlikeholdet skal ivareta gammel stil og byggeskikk, og vi ønsker å bevare miljøet rundt plassene best mulig.

I marka

NORDMARKA GJERDINGEN SKOLE UNIK STØRRELSE OG BELIGGENHET

Gjerdingen Skole ligger idyllisk i ved vannkanten av vannet Gjerdingen. Dette var opprinnelig en av omgangsskolene i Marka. I dag brukes stedet som fritidsbolig. Stedet er unikt i Nordmarka både med tanke på beliggenhet, og ikke minst størrelsen. Her er det muligheter for 8 soverom, stort kjøkken, 2 store stuer, 2 bad med vasker (utedo i uthuset) og gang fordelt over 2 etasjer og 190 kvadratmeter. Stedet passer for en stor-, eller flere familier som ønsker en innholdsrik og unik samlingsplass i Nordmarka. Her er det turløyper, stier og skiløyper rett utenfor døren, som kan benyttes hele året. Vannet Gjerdingen er regnet som et godt fiske- og krepsevann.

Se finn.no annonse

NORDMARKA MARIDALEN LIGGEREN BRYGGERHUS

Liggeren Bryggerhus passer for en familie som ønsker en unik og lett tilgjengelig hytte i Nordmarka. Her er det turløyper, stier og skiløyper rett utenfor døren, som kan benyttes hele året.

Se finn.no annonse

Utenfor marka

Bærums Verk – Diget sidebygning

Dette er en unik bolig, på et tun med herskapelig preg.
Diget er fra ca. 1770, og ble bygget som bestyrerbolig for smelteverket på
Bærums Verk. Diget Sidebygning er arbeider bolig tilknyttet Diget Hovedbygning

Se finn.no annonse